Rreth Shqipërisë

Mirë se vini në Shqipëri

veshje_femije

 

Në zemër të Mesdheut, në detet Adriatik dhe Jon, Albania is fast becoming one of the world’s most interesting getaways. Ende relativisht i paprishur nga globalizimi, Turistët do të vini re një përzierje frymëzues të qytetërimeve dhe kulturave – duke e bërë këtë vend evropian me të vërtetë unik. Eja – zbulojnë Shqipërinë për veten!

Rreth Shqipërisë

history

Nestled në mes të Greqisë, Maqedoni, Kosova, dhe Mali i Zi, dhe përtej Adriatikut nga Italia, Shqipëria krenohet me dete blu dhe bruz, plazhet e bukura, malet borë zbehtë, lumenjtë, liqenet, dhe Pyjet. Si dhe natyra mahnitëse, Shqiptarët vetë janë të njohur për mikpritjen e tyre, dhe janë të mirëpritur turistët me zemra-ngrohjes bujarisë. Historia shqiptare dhe kultura është interesante. Butrinti, një nga mrekullitë arkeologjike në botë – dhe një Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s – në jug të Shqipërisë, jep një paraqitje e shkurtër e qytetërimit mesdhetar nga Epoka e Bronzit nëpërmjet greke, Romak, Bizantin, Veneciane dhe otomane periudha – të gjitha në majë të një shkëmbi me pamje Korfuzin. Kjo nuk është për të humbur!Shtëpi të dy Nënë Tereza dhe heroit të madh të shekullit të 15-Skënderbeut, Shqipëria sot ofron jo vetëm plazhin dhe pushimet malore, por edhe një jetë të gjallë e qytetit, një zbutës kulturë natyrë kafe dhe ju do të shihni se ajo shpejt evoluon në një numër të drejtime.

Mikpritja shqiptare dhe kultura

Shqipëria është një kulturë tepër mikpritës dhe ka traditat e veta të veçanta të mirësjelljes. Ata janë shumë të lidhura ngushtë me nocionin e mikpritjes, një nocion të ngjashëm me atë të shenjtë mysafir nga Homeri dhe letërsisë klasike. Shumë tradita shqiptare e mikpritjes vijnë nga Kanuni, ose “Kodi”, një shekullit të 15-teksti i shkruar nga klani i fuqishëm Dukagjinit, megjithëse shumë prej ligjeve të shkruara në datën e kodit nga kohët më të hershme. , mysafir do të tregohet respektin më të lartë, duke u ofruar një vend në krye të tabelës. Vizitues pastaj është regaled me mirë familja ka për të ofruar, zakonisht duke marrë formën e raki shtëpi, pijeve tradicionale.
hospitality4
Kjo është një traditë shqiptare për të shkundur duart kur takohen njëri-tjetrin, dhe në shumë raste, ato puthje njëri-tjetrin në cheeks, përgjithësisht katër herë. Një nga konfuzionet bërje gjestesh më të zakonshme lind nga fakti se shqiptarët dremitje kokat e tyre lart dhe poshtë të thotë “jo”, dhe tundin kokat e tyre majta në të djathtë për të treguar “po”. Një tjetër gjest të veçantë shqiptare që mund të konfuze për të huajt është kur palme është vendosur në gjoks, shpreh falënderimet. Gjithashtu vini re se kjo është e papranueshme për të ekspozuar veten topless në bregdet, ose më keq, lakuriq; sigurisht, ka shumë vende të izoluara ku ju mund të bëni këtë në private.
Shqiptarët janë miqësore dhe shumë të hapur ndaj të huajve që vizitojnë vendin e tyre. Nëse jeni me fat të mjaftueshme për të ftuar për të vizituar shtëpinë e një shqiptari, ju do të trajtohen si mbretër. Shkruhet si në Kanun, mysafir do të tregohet respektin më të lartë, duke u ofruar një vend në krye të tabelës.
veshje_tradit
Vizitues pastaj është regaled me mirë familja ka për të ofruar, zakonisht duke marrë formën e raki shtëpi, pijeve tradicionale.